Diferența dintre bb cream și cc cream

Machiaj

Industria cosmetică este într-o constantă evoluție, cu produse inovatoare care apar pe piață în fiecare an. Printre acestea, două produse multifuncționale au câștigat o popularitate deosebită în ultima perioadă: BB cream și CC cream. Aceste creme au revoluționat rutina de frumusețe a multor femei, oferind o combinație perfectă între îngrijirea pielii și machiaj. Cu toate acestea, în ciuda similarităților aparente, BB cream și CC cream prezintă diferențe semnificative în ceea ce privește compoziția, beneficiile și modul de utilizare. Înțelegerea acestor diferențe poate ajuta la alegerea produsului potrivit pentru nevoile specifice ale fiecărei persoane, optimizând astfel rutina de înfrumusețare. 

Pentru a înțelege mai bine diferențele dintre BB cream și CC cream, este important să explorăm originea și semnificația acestor produse

BB cream, prescurtare de la „Blemish Balm” sau „Beauty Balm”, își are rădăcinile în Coreea de Sud, unde a fost dezvoltată inițial de către dermatologi. Scopul principal al acestui produs a fost acela de a ajuta pielea să se recupereze în urma procedurilor cosmetice invazive, cum ar fi tratamentele cu laser sau chirurgia plastică. BB cream a fost formulată pentru a oferi o acoperire ușoară, care să mascheze imperfecțiunile și să uniformizeze tenul, în timp ce hidratează și calmează pielea sensibilizată. De-a lungul timpului, BB cream a evoluat și a devenit un produs cosmetic popular, apreciat pentru capacitatea sa de a combina beneficiile unui tratament pentru piele cu cele ale unui fond de ten ușor.

Pe de altă parte, CC cream, prescurtare de la „Color Correcting” sau „Complexion Correcting”, a apărut ca un răspuns la nevoia de a aborda probleme specifice ale tenului, precum roșeața, discromiile sau tonul inegal al pielii. Spre deosebire de BB cream, care se concentrează în principal pe hidratare și uniformizare, CC cream are o formulă mai orientată către corectarea nuanței pielii și estomparea imperfecțiunilor. Acest produs conține adesea ingrediente active, cum ar fi vitamina C, niacinamida sau extracte vegetale cu proprietăți iluminatoare, care ajută la uniformizarea și luminozitatea tenului. CC cream oferă, de asemenea, o acoperire ușoară până la medie, dar cu un finisaj mai natural și o textură mai lejeră comparativ cu BB cream.

Astfel, deși atât BB cream, cât și CC cream sunt produse multifuncționale care combină îngrijirea pielii cu machiajul, ele au fost create cu scopuri ușor diferite. BB cream se concentrează pe hidratare, protecție și acoperire ușoară, fiind ideală pentru a obține un ten uniform și sănătos, în timp ce CC cream vizează corectarea nuanței și estomparea imperfecțiunilor, oferind un ten luminos și fără cusur.

Care este diferența dintre bb cream și cc cream?

BB (Beauty Balm/Blemish Balm) cream a fost creată inițial pentru a calma și proteja pielea după proceduri dermatologice, oferind în același timp acoperire ușoară. 

CC (Color Correcting/Complexion Correcting) cream are rolul de a corecta neuniformitatea tenului și a îmbunătăți luminozitatea pielii.

  • Acoperire și textură

BB cream are o acoperire ușoară până la medie, cu o textură mai cremoasă și hidratantă, potrivită tenului normal sau uscat.  

CC cream oferă o acoperire medie, având o textură mai lejeră și matifiantă, fiind recomandată tenului mixt sau gras.

  • Beneficii pentru piele

BB cream hidratează, calmează și protejează pielea cu ingrediente precum acid hialuronic, extracte din plante, SPF. 

CC cream se concentrează pe corectarea nuanței și uniformizarea tenului cu ingrediente ca vitamina C, niacinamidă, extracte botanice.

  • Nuanțe disponibile

BB cream are o gamă mai restrânsă de nuanțe, adaptându-se mai ușor diferitelor tonuri de piele.

CC cream este disponibilă într-o varietate mai mare de nuanțe, cu subtonuri pentru corectarea problemelor specifice (roșeață, tente gălbui etc).

  • Mod de utilizare

BB cream poate fi folosită ca o bază hidratantă sau ca un înlocuitor pentru fondul de ten, pentru un look natural.

CC cream este ideală ca primer sau ca substituent al fondului de ten, pentru un ten uniform și luminos, fără a încărca pielea.

În esență, BB cream este mai mult decât o cremă hidratantă cu acoperire ușoară, în timp ce CC cream se axează pe corectarea și perfecționarea tenului. Alegerea depinde de nevoile și preferințele individuale legate de tipul de piele, nivelul de acoperire dorit și aspectul final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *