Diferența dintre oxidant 6 si 9

vopsire păr

În industria de înfrumusețare, colorarea părului a devenit un serviciu important, permițând oamenilor să-și exprime personalitatea, să-și îmbunătățească aspectul și să se simtă mai încrezători. Un element cheie în procesul de colorare a părului este oxidantul, responsabil pentru deschiderea culorii naturale a părului și pregătirea acestuia pentru a absorbi noii pigmenți. Oxidanții sunt disponibili în diferite concentrații, fiecare cu propriile caracteristici și utilizări specifice. Doi dintre cei mai comuni oxidanți utilizați în saloanele profesionale și acasă sunt oxidantul 6 și oxidantul 9.

Alegerea oxidantului potrivit poate face diferența între un rezultat de colorare reușit și unul dezamăgitor. Este important ca atât profesioniștii, cât și persoanele care își colorează părul acasă să înțeleagă diferențele dintre oxidantul 6 și oxidantul 9, pentru a putea lua decizii informate și a obține rezultatele dorite. 

Care este diferența dintre oxidant 6 si 9?

Concentrația de peroxid de hidrogen: Concentrația de peroxid de hidrogen este principalul factor care diferențiază oxidantul 6 de oxidantul 9, influențând puternic modul în care fiecare dintre aceștia acționează asupra părului în timpul procesului de colorare.

Oxidantul 6 conține o concentrație de peroxid de hidrogen de 6%, ceea ce înseamnă că 6% din volumul total al soluției este peroxid de hidrogen pur, restul fiind apă și alți aditivi. Această concentrație mai scăzută îi conferă oxidantului 6 o acțiune mai blândă și mai lentă asupra părului. Când este aplicat, oxidantul 6 începe să deschidă treptat cuticulele firului de păr, permițând pigmenților de culoare să pătrundă în interiorul acestuia. Datorită concentrației reduse de peroxid de hidrogen, acest proces se desfășoară într-un ritm mai lent, minimizând stresul și potențialele daune asupra părului.

Pe de altă parte, oxidantul 9 are o concentrație de peroxid de hidrogen de 9%, ceea ce îl face semnificativ mai puternic decât oxidantul 6. Această concentrație mai mare accelerează procesul de deschidere a cuticulelor și permite o pătrundere mai rapidă și mai profundă a pigmenților în firul de păr. Oxidantul 9 este capabil să realizeze schimbări mai dramatice de culoare într-un timp mai scurt, făcându-l ideal pentru situațiile în care se dorește o transformare semnificativă, cum ar fi trecerea de la o culoare închisă la una blondă sau acoperirea completă a firelor de păr alb.

Cu toate acestea, este important de menționat că o concentrație mai mare de peroxid de hidrogen vine și cu un risc crescut de deteriorare a părului și de iritare a scalpului. Oxidantul 9 trebuie utilizat cu precauție și numai atunci când este cu adevărat necesar, iar timpul de acțiune trebuie monitorizat îndeaproape pentru a evita expunerea prelungită. Este recomandată efectuarea unui test de sensibilitate cu 48 de ore înainte de aplicarea oxidantului 9, pentru a evalua toleranța individuală și a minimiza riscul de reacții adverse.

Înțelegerea diferențelor de concentrație între oxidantul 6 și oxidantul 9 este importantă pentru a alege produsul potrivit pentru tipul de păr și rezultatul dorit. Profesioniștii din domeniul colorării părului pot oferi sfaturi personalizate și pot ajusta concentrația oxidantului în funcție de nevoile specifice ale clientului, asigurând astfel un rezultat optim și menținând sănătatea părului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *