Tristețea este un sentiment personal, adesea considerat subiectiv sau neîntemeiat de cei din jur. Acest lucru se întâmplă deoarece ceea ce provoacă această stare unei persoane poate să nu afecteze pe altcineva. Sentimentele de tristețe și stările emoționale asociate, care apar în timpul perioadelor de sărbătoare, mai ales în decembrie și continuând la începutul lunii ianuarie, nu sunt fenomene rare sau neobișnuite.
Chiar și persoanele care iubesc sărbătorile pot experimenta perioade depresive spre finalul sezonului festiv. Această tranziție către ritmul obișnuit al vieții poate declanșa un sentiment de melancolie sau chiar depresie.
Fenomenul cunoscut sub numele de ‘depresia de sărbători’ este alimentat adesea de așteptările mari legate de aceste evenimente festive, stresul provocat de pregătiri și cheltuieli financiare crescute. De asemenea, izolarea socială sau amintirile dureroase asociate cu pierderea unor persoane dragi pot intensifica aceste sentimente negative.
Pentru a depăși depresia specifică acestei perioade, experții recomandă câteva strategii eficiente: menținerea unui stil de viață sănătos prin exerciții fizice regulate și o dietă echilibrată; implicarea în activități sociale pentru a combate izolarea; stabilirea unor obiective realiste pentru perioada festivităților; precum și căutarea ajutorului profesional dacă simptomele persistente devin copleșitoare.
Această informație a fost furnizată pe pagina oficială Facebook @REGINAMARIA.Reteaua.privata.de.sanatate.