Cum se calculează ascendentul?

Zodii

Ascendentul, cunoscut și sub numele de Semnul Ascendentului sau Rising Sign, este un element fundamental în astrologia natală. Acesta reprezintă semnul zodiacal care se află la orizontul estic în momentul nașterii unei persoane, și este considerat la fel de important ca și semnul solar în interpretarea unui chart astrologic. Ascendentul influențează modul în care ne prezentăm lumii, personalitatea noastră exterioară și felul în care suntem percepuți de ceilalți.

Pentru a calcula ascendentul, avem nevoie de următoarele informații:

1. Data nașterii

2. Ora exactă a nașterii

3. Locul nașterii (oraș, țară)

Aceste detalii sunt indispensabile deoarece ascendentul se schimbă aproximativ la fiecare două ore, iar locația geografică influențează ora efectivă a răsăritului și, prin urmare, semnul zodiacal care se află la orizont.

Odată ce avem aceste informații, putem utiliza o carte efemeridă sau un calculator astrologic online pentru a determina ascendentul. Să luăm un exemplu pentru a ilustra procesul:

Să presupunem că o persoană s-a născut pe 15 august 1990, la ora 10:30 AM, în București, România.

1. Introducem data nașterii: 15 august 1990

2. Introducem ora exactă a nașterii: 10:30 AM

3. Introducem locul nașterii: București, România

Calculatorul astrologic va utiliza aceste informații pentru a genera un chart natal, care va include poziția ascendentului. În acest caz, ascendentul persoanei este în semnul Leu.

Acum că știm cum se calculează ascendentul, să discutăm despre semnificația sa în astrologia natală.

Ascendentul reprezintă masca pe care o purtăm în fața lumii, felul în care ne prezentăm celorlalți și primele impresii pe care le lăsăm. Este personalitatea noastră exterioară, care poate fi diferită de natura noastră interioară, reprezentată de semnul solar. Ascendentul ne influențează comportamentul, stilul de comunicare și modul în care abordăm viața.

Fiecare semn zodiacal aduce anumite trăsături și caracteristici ascendentului. Iată o scurtă descriere a fiecărui ascendent:

 1. Ascendent în Berbec – energic, direct, competitiv, încrezător.

 2. Ascendent în Taur – stabil, practic, încăpățânat, senzual.

 3. Ascendent în Gemeni – adaptabil, curios, comunicativ, versatil.

 4. Ascendent în Rac – empatic, intuitiv, protector, emoțional.

 5. Ascendent în Leu – carismatic, generos, creativ, dramatic.

 6. Ascendent în Fecioară – analitic, perfecționist, modest, serviabil.

 7. Ascendent în Balanță – diplomatic, echilibrat, cooperant, indecis.

 8. Ascendent în Scorpion – intens, misterios, pasional, schimbător.

 9. Ascendent în Săgetător – optimist, filozofic, aventuros, direct.

 10. Ascendent în Capricorn – ambițios, disciplinat, rezervat, tradițional.

 11. Ascendent în Vărsător – original, independent, umanitar, detașat.

 12. Ascendent în Pești – empatic, visător, intuitiv, adaptabil.

Ascendentul nu doar că ne influențează personalitatea exterioară, dar și modul în care abordăm viața și lecțiile pe care suntem meniți să le învățăm. Fiecare ascendent vine cu provocările și oportunitățile sale unice de creștere și evoluție personală.

De exemplu, o persoană cu ascendentul în Leu poate învăța să își exprime creativitatea și să își asume roluri de lider, în timp ce cineva cu ascendentul în Pești poate dezvolta compasiunea și intuiția pentru a-i ajuta pe ceilalți.

Cum se calculează ascendentul? Am analizat pașii necesari pentru a determina acest element fundamental în astrologia natală și am discutat despre semnificația sa în interpretarea unui chart astrologic. Deși ascendentul ne oferă perspective valoroase asupra personalității noastre exterioare și a modului în care abordăm viața, este important să ne amintim că suntem ființe complexe și multidimensionale. Un chart astrologic complet va lua în considerare multiple aspecte, incluzând semnul solar, luna, planetele și aspectele dintre ele.

În ultimă instanță, astrologia natală este un instrument de auto-explorare și creștere personală. Prin înțelegerea influențelor astrologice, putem obține o perspectivă mai profundă asupra potențialului nostru, a provocărilor și a oportunităților de evoluție. Cu toate acestea, astrologia nu este o forță deterministă, ci mai degrabă un ghid. Avem întotdeauna liberul arbitru și capacitatea de a ne modela viața în conformitate cu alegerile și acțiunile noastre.

În concluzie, calcularea ascendentului este o parte importantă a astrologiei natale, oferindu-ne o fereastră către personalitatea noastră exterioară și modul în care ne raportăm la lume. Prin explorarea semnificației ascendentului și integrarea acestor cunoștințe cu alte aspecte ale chartului nostru natal, putem obține o înțelegere mai profundă a sinelui nostru și a potențialului nostru unic. Indiferent dacă suntem pasionați de astrologie sau pur și simplu curioși să ne explorăm interioritatea, calcularea ascendentului ne poate oferi perspective valoroase și instrumente pentru creștere și transformare personală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *