Ce înseamnă când visezi că naști?

vise

Un vis este o experienta mentala care include imagini, sunete, ganduri si emotii, ce are loc in timpul somnului, mai ales in faza de somn REM (Rapid Eye Movement). Aceasta faza a somnului este cunoscuta pentru ca in timpul ei activitatea cerebrala este similara cu cea din timpul starii de veghe, ceea ce face visele de obicei foarte vii si pline de detalii.

Visele sunt studiate intensiv in domeniul psihologiei si neurostiintelor pentru a intelege mai bine cum functioneaza creierul uman. In esenta, se considera ca, in timpul somnului, creierul nostru proceseaza si organizeaza informatiile acumulate pe parcursul zilei si consolideaza amintirile.

Deirdre Barrett, psiholog consacrat pentru cercetarile sale in materia viselor, sustine ca visele sunt o continuare a gândirii constiente de zi cu zi. 

Deirdre  Barrett sugerează ca, in  timp ce dormim, mintea noastra continuă să lucreze la problemele nerezolvate din timpul zilei, dar cu mai puține constrangeri logice și pragmatice decat în starea de veghe.

Prin analiza viselor, aceasta a observat ca adesea conținutul viselor reflecta in special preocuparile, evenimentele zilnice de impact, cum ar fi conflicte sau activitati stresante. 

Ce inseamna insa cand o persoana, viseaza ca naste, chiar si daca aceasta nu se afla in stare de graviditate? 

Cele mai intalnite teorii cu privire la acest vis se invart in jurul unei nasteri metaforice, respectiv o transformare radicala a persoanei in cauza. Astfel, daca visezi că nasti, chiar daca nu esti insarcinata, acest fapt poate fi un semn al dezvoltarii pe plan personal sau profesional, iesire din zona de confort, implinirea unor dorinte.

Totusi, daca visezi ca nasti in timp ce esti insarcinată, este posibil ca in viata reala sa te confrunti cu temeri sau cu o stare de neliniste cu privire la viata de viitoare mama si modalitatea in care te vei ingriji de propriul copil.

Multe mame sunt îngrijorate cu privire la sănătatea și dezvoltarea fătului, temerile legate de posibile complicații genetice sau probleme de sănătate detectate în timpul sarcinii, fiind foarte comune Mai mult,  este posibil ca multe femei insarcinate sa simta o stare de anxietate legată de durerea nașterii, de posibilele complicații, mai ales daca sunt la prima sarcina, fiind instalata o frica cu privire la necunoscut. 

Asadar, toate aceste temeri pot sa fie cauza acestui vis, mai cu seama ca, nasterea copilului este un eveniment viitor si sigur, care, bineinteles, are un impact emotional puternic si este un factor de stres major. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *