Ce înseamnă când ai arici în curte?

Arici

Aricii sunt mamifere mici, nocturne, care pot fi observate în curțile oamenilor, mai ales în zonele cu spații verzi generoase. Prezența acestora poate indica un ecosistem sănătos, dar ce înseamnă arici în curte și cum ar trebui să ne comportăm când întâlnim unul? Aflăm mai jos.

Ce facem dacă găsim un arici?

Descoperirea unui arici în curtea ta este o experiență interesantă, dar necesită o anumită responsabilitate. Este important sa mențineți liniștea și evitați să deranjați ariciul. Aceste animale sunt timide și se pot simți amenințate ușor.

Ar fi indicat sa observați de la distanță dacă ariciul se mișcă normal și nu are răni vizibile. Un arici rănit necesită îngrijire profesională. Totodată, ar fi util să lăsați un vas cu apă la nivelul solului pentru arici, dar să nu lăsați mâncare pentru că acest lucru ar putea atrage alte animale nedorite sau ar putea fi dăunător pentru arici. Unele tipuri de mâncare nu îi fac bine ariciului. Iar, bineînțeles, dacă ariciul este rănit sau bolnav, contactați un medic veterinar pentru a-l ajuta.

Când apar aricii?

Aricii sunt cel mai activi în timpul nopții și îi puteți vedea în curtea dvs. mai ales de la începutul primăverii până în toamnă. Aceștia hibernează în timpul iernii, ascunzându-se în locuri izolate și calde.

Primăvara, aceștia se trezesc din hibernare și își caută hrană pentru a recupera greutatea pierdută. Vara este perioada de împerechere și, de asemenea, o perioadă când sunt foarte activi în căutarea hranei.

Mai apoi, în cursul toamnei, aceștia se pregătesc pentru hibernare acumulând rezerve de grăsime. Iar, la finalul anului, în cursul iernii, aricii intră în hibernare, perioadă în care activitatea lor metabolică scade semnificativ.

De ce e bine să ai arici în curte?

Prezența aricilor este benefică pentru orice grădină deoarece aricii consumă o varietate de insecte, melci și alte nevertebrate care pot fi dăunătoare plantelor, iar prezența lor indică o curte echilibrată și diversă din punct de vedere ecologic. Totodată, observarea aricilor poate oferi o oportunitate excelentă de învățare pentru copii despre natură și conservare.

Ce înseamnă arici în curte?

În termeni simbolici și practici, un arici în curte poate însemna un semn de bun augur. În multe culturi, aricii sunt considerați un simbol al înțelepciunii și protecției. După cum spuneam și anterior prezența lor indică faptul că curtea dvs. este un mediu sănătos și sigur, departe de agitația urbană și poluare.

Astfel, găsirea unui arici în curtea dvs. nu este doar un semn că aveți o grădină sănătoasă, ci și o oportunitate de a contribui la conservarea faunei sălbatice locale.