Ce inseamna cand visezi soareci

Șoarec

Semnificatia viselor este un subiect abordat atat la nivelul unei conversatii purtate intre prieteni la o cafea, cat si obiectul unor scrieri de specialitate în psihologie, stiinta, filosofie, semnificatia acestora avand si o explicalie religioasa, visul reprezentand modalitatea prin care comunicam cu Dumnezeu.

Lexical, conform dicctionarului explicativ al limbii romane, visul sau faptul de a visa reprezinta imagini si procese psihice care survin in fazele mai putin profunde ale somnului.

Spre exemplu, filosoful Sigmund Freud, în opera sa, intitulata Interpretarea Viselor, ne explica; „ Exista vise in care legatura directa cu evenimentele din ziua precedenta este vizibila si altele in care evenimentele nu par sa joace nici un rol. Facand atunci apel la analiza, observam ca toate visele, fara exceptie, isi au radacina intr-o impresie dobandita in ajun, sau mai bine zis, in ziua care a precedat visul. Aceasta impresie, care poate fi numita incitarea la vis, este uneori atat de puternică incat nu este nimic surprinzator in faptul ca ea ne-a preocupat in timpul starii de veghe. In acest caz spunem pe buna dreptate ca visul nopţii nu face decat sa continue preocuparile zilei.”

Aceasta explicatie pare una fireasca, insa ce semnifica atunci cand avem un vis banal si chiar bizar, cum ar fi, visul cu soareci, mai ales ca, aceste animale, de regula, creeaza disconfort pentru multi oameni?

Ei bine, la fel ca si  in realitate, se presupune ca aparitia soarecilor in vis, nu semnifica vesti bune, ba din contra, semnifica aspecte negative, cum ar fi boala, tradare din partea celor dragi, certuri, sentimente de frica si problemele pe care eviti sa le confrunti in viata de zi cu zi.

Din unele interpretari rezulta ca, in functie de anumite detalii din vis, soarecii pot capata semnificatie pozitiva, cum ar fi castigul unor sume de bani sau rezolvarea unui conflict, insa majoritar, semnificatia visului cu soareci este una negativa.

Daca toate aceste conotatii te sperie sau pur si simplu nu vrei sa dai o explicatie viselor tale, te poti raporta, tot timpul, doar la explicatia stiintifica din spatele viselor, mai exact, visul este nimic altceva decat un efect al activității cerebrale in cadrul ciclului de somn numit REM  (rapid eye movement) caracterizat de misacari oculare rapide.