Rugăciune pentru bolnavi

Rugăciune

Boala este o realitate dureroasă a vieții, care poate aduce cu sine suferință fizică, emoțională și spirituală. În aceste momente de încercare, rugăciunea pentru bolnavi devine o sursă de alinare, speranță și putere, atât pentru cei care suferă, cât și pentru cei care îi înconjoară cu dragostea și grija lor.

Rugăciunea pentru bolnavi este o expresie a compasiunii și a solidarității noastre cu cei care trec prin suferință. Prin rugăciune, ne alăturăm suferinței lor, o aducem înaintea lui Dumnezeu și cerem pentru ei vindecarea, putere și mângâiere. Rugăciunea ne amintește că nu suntem singuri în lupta cu boala și că avem un Dumnezeu iubitor, care este mereu alături de noi, gata să ne întărească și să ne aline.

Rugăciune pentru bolnavi, către Sfântul Efrem cel Nou

Sfinte Efrem, mare mucenice al lui Hristos, ascultă acum puţina noastră rugăciune pentru robii lui Dumnezeu (numele) care sunt încercaţi de boli, suferinţe şi de ispite. Venim la tine ca la un doctor ceresc şi credem că vei primi cererea noastră şi vei uşura suferinţele lor. Ai spus că ai leacuri pentru toate felurile de boli, şi de aceea nădăjduim că iubirea ta de oameni nu s-a împuţinat. Cine poate spune mulţimea minunilor tale? Cine ştie câţi suferinzi au aflat izbăvire prin rugăciunile tale?

Ajută-i, Sfinte Efrem, ajută-i pe cei suferinzi! Roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru ei şi, dacă le este de folos să fie tămăduiţi degrabă, fă să se întâmple aceasta spre slava lui Dumnezeu. Iar dacă le este mai de folos să ducă mai departe crucea suferinţei lor, ajută-i să rabde fără să cârtească, ca să primească luminoasa cunună a răbdării.

Sfinte Mare Mucenice Efrem, tu ai răbdat suferinţe de nespus, iar viaţa noastră este plină de desfătări. Dar chiar dacă suntem păcătoşi şi întinaţi prin tot felul de patimi, îndrăznim a ne ruga ţie. Căci nu pentru noi ne rugăm ţie, sfinte, ci pentru bolnavii aceştia pe care suferinţele i-au îngenunchiat. Fii lor păzitor, povăţuitor, ocrotitor şi tămăduitor, ca să îţi mulţumească cu inimă smerită şi să Îl slăvească pe Dumnezeu care te-a acoperit cu harul Său, arătându-te mare făcător de minuni, în vecii vecilor. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *