Rugăciune pt părinți

Lumânare

Părinții noștri sunt cele mai importante persoane din viața noastră. Ei ne-au dat viață, ne-au crescut cu dragoste și ne-au oferit sprijinul necesar pentru a deveni adulții de astăzi. O modalitate prin care putem să ne arătăm aprecierea și iubirea față de ei este prin rugăciune.

Rugăciunea pentru părinți este un act de credință și de recunoștință. Prin ea, ne exprimăm gratitudinea față de Dumnezeu pentru darurile prețioase pe care ni le-a oferit prin intermediul părinților noștri. Putem să-I mulțumim pentru sacrificiile și eforturile lor, pentru îndrumarea și iubirea necondiționată pe care ne-au oferit-o de-a lungul anilor.

De asemenea, în rugăciunea pentru părinți, putem cere binecuvântarea și protecția divină asupra lor. Ne putem ruga ca Dumnezeu să le dăruiască sănătate, putere și înțelepciune pentru a face față provocărilor vieții. Putem cere ca El să-i călăuzească și să-i susțină în toate aspectele vieții lor, atât în momentele de bucurie, cât și în cele de tristețe.

Rugăciunea pentru părinți poate include și o cerere de iertare pentru momentele în care nu am fost copiii pe care și-ar fi dorit să-i aibă. Nimeni nu este perfect, iar recunoașterea greșelilor noastre și căința sinceră pot aduce vindecare și pot întări relația noastră cu părinții.

Rugăciunea pentru părinți poate fi un moment de reflecție asupra propriei noastre vieți. Putem să ne gândim la valorile și principiile pe care le-am învățat de la ei și să ne rugăm pentru înțelepciunea de a le urma în viața de zi cu zi. Astfel, moștenirea spirituală primită de la părinți poate continua să ne ghideze și să ne inspire.

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Care împuternicești florile și verdeața de pe tot pământul cu căldura soarelui Tău, și sufletul omenesc cu căldura iubirii Tale; Tu, Cel ce toate le-ai zidit de bunăvoia Ta în cer și pe pământ și pe toate le păstrezi prin dragoste și milă, revarsă, mult-îndurate Doamne, peste sufletul meu cel slab și umilit care se închină Ție, bunătatea și darul Tău, și iubire și milă peste părinții mei, peste mai-marii mei și peste toți cei care se ostenesc pentru mine și care m-au ajutat vreodată cu sfatul și bunătatea lor. Fă din sufletul meu un soare călduros pentru sufletul lor, ca fiecare din ei să simtă din îndestulare mângâierile și ajutorul cel venit de la Tine și revărsat asupra lor prin rugăciunile și prin dragostea mea fiască. Îți vorbește, Părinte, inima mea de fiu (fiică), și știu că Tu cunoști lăuntrul nostru și că nu Te vei întoarce de la inima mea, atât de dăruită tuturor celor pentru care Te rog; dăruiește-mi, Doamne, înțelepciune, ca să nu uit niciodată, nici în supărări, nici în necazuri și nici în bucurie, învățătura Ta, cum că „binecuvântările părinților întăresc casele fiilor”, și iarăși: „Cununa bătrânilor sunt fiii lor și fală fiilor sunt părinții lor”. Pentru aceasta, rogu-Te, Doamne, slăvite Împărate și bunule Părinte, întărește-mă să cresc înaintea feței lor cu temerea de Tine și cu rușinea de oameni, pentru ca, prin curățirea de orice rău, prin împlinirea oricărui bine, prin fuga de orice păcat și prin setea de orice virtute, viața mea să fie spre mântuirea mea și a lor. Că Tu ești Doamne, Cel ce odinioară ai zis: „Lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca acestora este împărăția cerurilor”, și Ți-ai pus dumnezeieștile Tale mâini peste capetele lor și i-ai binecuvântat. Însuți Tu, Doamne, Iisuse Hristoase, trimite din cerul Tău cel preaînalt binecuvântarea Ta peste mine, robul Tău, și ajută-mi să fac bucurie părinților mei și să umblu întru cărările Tale cele sfinte, săvârșind numai ce este bun și plăcut Ție, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *