De ce mă caută fostul dacă are pe alta?

Telefon

Despărțirile sunt adesea asemănate cu un cutremur emoțional care zguduie din temelii lumea pe care ai construit-o alături de partener. După ce praful s-a așternut și ai început să te obișnuiești cu noua realitate, un singur mesaj sau apel de la fostul iubit poate răsturna din nou totul. Mai ales când știi că el este deja implicat într-o nouă relație, aceste încercări de contact par să sfideze orice logică și să deschidă din nou răni abia vindecate.

Mintea ta devine un câmp de luptă al emoțiilor și gândurilor contradictorii. Fiecare notificare de la el declanșează un nou val de speranță, confuzie, furie și tristețe. Speranța că poate încă mai aveți o șansă se luptă cu rațiunea care îți spune că a ales pe altcineva. Vrei să crezi că regretă despărțirea și că a realizat greșeala pe care a făcut-o, dar în același timp, te întrebi de ce acum, de ce nu atunci când erai dispusă să lupți pentru relația voastră.

Fiecare zi devine o nouă provocare în a-ți păstra echilibrul emoțional. Te trezești verificându-ți obsesiv telefonul, așteptând un semn de la el, doar pentru a-ți aminti apoi că nu ar trebui să conteze, că el și-a făcut deja alegerea. Și totuși, o parte din tine nu poate renunța la acea speranță, oricât de mică și irațională ar fi ea.

Te simți captivă într-un carusel emoțional, incapabilă să mergi mai departe. Fiecare interacțiune cu el te face să retrăiești din nou despărțirea și îți reamintește de tot ceea ce ai pierdut. În același timp, te agăți de aceste fărâme de atenție ca de o linie de salvare, chiar dacă știi că ele te trag de fapt în jos.

E un conflict constant între inimă și minte, între ceea ce îți dorești și ceea ce știi că ar trebui să faci. A încerca să înțelegi de ce fostul tău se comportă astfel poate fi o modalitate de a-ți recăpăta un oarecare control asupra situației. Poate că, găsind o explicație, va fi mai ușor să închizi acest capitol și să mergi mai departe. Sau poate că va fi doar o altă capcană în care să cazi, o modalitate de a te agăța de trecut în loc să îmbrățișezi viitorul.

Indiferent de ce se ascunde în spatele acțiunilor sale, această situație îți oferă o oportunitate de a te privi pe tine însăți și de a-ți da seama ce îți dorești cu adevărat. Este timpul să îți pui pe primul loc propria vindecare și fericire, indiferent de ce face sau nu face el. Pentru că, la finalul zilei, tu ești singura constantă în viața ta și meriti toată dragostea și atenția pe care o acorzi altora.

Unul dintre cele mai confuze și frustante lucruri care se pot întâmpla după o despărțire este ca fostul partener să te contacteze, în ciuda faptului că are deja o nouă relație. Acest lucru poate stârni o mulțime de întrebări și emoții contradictorii. Să încercăm să analizăm câteva motive posibile pentru care fostul tău ar putea să te caute, chiar dacă este implicat cu altcineva:

  • Nu a trecut peste tine – Chiar dacă are o nouă relație, este posibil ca fostul tău să nu fi depășit complet sentimentele pentru tine. Poate că încă te iubește sau îi este dor de ceea ce ați avut împreună.
  • Are îndoieli cu privire la noua relație – E posibil ca noua sa relație să nu meargă așa cum spera și să-și pună întrebări dacă a făcut alegerea corectă. În aceste momente de nesiguranță, poate să te caute pentru a vedea dacă vechile sentimente sunt încă acolo.
  • Vrea să rămâneți prieteni – Uneori, foștii parteneri încearcă să mențină o relație de prietenie după despărțire. El poate să te contacteze din dorința de a păstra o conexiune, chiar dacă are pe altcineva.
  • Are nevoie de validare – Să te contacteze poate fi o modalitate de a-și hrăni ego-ul și de a se simți dorit. Știind că încă îi răspunzi, îi poate da un sentiment de putere și validare.
  • Nu a avut închidere – Dacă despărțirea a fost bruscă sau au rămas lucruri nespuse, poate simți nevoia să discute cu tine pentru a găsi o încheiere și pentru a merge mai departe.

Indiferent de motivele sale, important este cum te simți tu și ce îți dorești. Dacă te confuzează sau te răscolește emoțional faptul că te caută, cel mai bine ar fi să-i comunici clar că ai nevoie de spațiu și de timp pentru a trece peste despărțire. Nu te simți obligată să răspunzi dacă nu ești pregătită. Concentrează-te pe vindecarea ta și pe a merge mai departe. Chiar dacă el are pe alta acum, tu ești prioritatea ta numărul unu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *