Factori de risc și incidența bolii Parkinson

source: https://www.facebook.com/WHO/posts/pfbid02CJLCbYnCow2Uh25ciE86MFXAsb7u82CP5T5xvn55sBpsw5ErfwoXDCv3zmkCkC7Xl

Boala Parkinson, o afecțiune neurodegenerativă progresivă, este cunoscută în principal pentru impactul său asupra persoanelor vârstnice. Totuși, aceasta nu este limitată doar la această categorie de vârstă, tinerii fiind și ei susceptibili la dezvoltarea acestei boli. Bărbații sunt afectați mai frecvent decât femeile, conform informațiilor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) prin pagina lor oficială de Facebook.

Cauza exactă a bolii Parkinson rămâne necunoscută. Cu toate acestea, cercetările indică faptul că persoanele cu un istoric familial al acestei afecțiuni au un risc crescut de a o dezvolta. Această predispoziție genetică sugerează că factorii ereditari pot juca un rol semnificativ în apariția bolii.

Pe lângă factorul genetic, expunerea la poluarea aerului, pesticide și solvenți poate contribui la creșterea riscului pentru boala Parkinson. Aceste substanțe chimice sunt considerate factori externi care ar putea influența dezvoltarea bolii prin mecanisme încă neclare pe deplin.

OMS subliniază importanța conștientizării acestor factori de risc pentru prevenirea și gestionarea eficientă a bolii Parkinson. Înțelegerea acestor aspecte poate ajuta atât pacienții cât și medicii în adoptarea unor măsuri proactive care să limiteze impactul acestei afecțiuni debilitante asupra calității vieții celor afectați.

Pentru mai multe informații despre boala Parkinson și factorii asociați riscului acesteia, vizitați pagina oficiala OMS pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *