Astăzi, 6 februarie, este marcată Ziua Internațională a Toleranței Zero față de Mutilarea Genitală Feminină (FGM), o practică dăunătoare care continuă să fie răspândită în aproximativ 30 de țări din Africa, Orientul Mijlociu și Asia. În aceste regiuni, FGM este considerată un rit cultural de trecere pentru fete.
Mutilarea genitală feminină reprezintă o formă extrem de discriminare și o încălcare gravă a drepturilor omului. Aceasta conduce la efecte devastatoare asupra sănătății fizice și mentale ale milioane de femei și fete din întreaga lume.
- Durere severa
- Pierderi masive de sânge
- Dificultati urinare
- Infecții
- Tulburări mintale
- Probleme menstruale
- Complicații în timpul nașterii
- Durere în timpul actului sexual li>
Sunt doar câteva dintre riscurile grave asociate cu FGM. În plus, această practică poate avea consecințe care pun viața în pericol și pot provoca daune pe termen lung. p >< p > Cu toate acestea , există dovezi clare că FGM poate fi prevenit prin eforturi concertate și investiții adecvate . Promovarea sănătății , drepturilor fundamentale ale omului și egalității de gen sunt esențiale pentru eradicarea acestei practici nocive . p >< p > Organizația Mondial ã a Sănătăț ii ( OMS ) subliniazã importanța acestor măsuri ca parte integrantã a luptei globale împotriva mutilării genitale feminine . Mai multe informaţii despre acest subiect pot fi găsite pe pagina oficial ã Facebook WHO : https://www.facebook.com/WHO .